Саудитска Арабия експулсира посланика на Канада в Рияд заради груба

...
Саудитска Арабия експулсира посланика на Канада в Рияд заради груба
Коментари Харесай

Саудитска Арабия гони канадския посланик, замразява двустранната търговия

Саудитска Арабия експулсира посланика на Канада в Рияд поради " груба интервенция във вътрешните работи на кралството ", съобщи ДПА, като се базира на известия на държавни медии от през вчерашния ден.

Канадският дипломат беше разгласен за личност нон грата и разполага с 24 часа да напусне страната, се споделя в известие на саудитската организация по печата.

Саудитска Арабия отзовава също своя дипломат в Отава и стопира всички нови вложения и търговски покупко-продажби с Канада, показва известието.

Рияд предприе тази стъпка, откакто предишния четвъртък канадският външен министър Кристия Фрийланд писа в " Туитър ", че Канада е " доста разтревожена " от ареста от саудитските управляващи на Самар Бадауи, сестрата на хвърления в пандиза саудитски блогър Раиф Бадауи. Блогърът беше пратен зад решетките дружно с известната активистка Насима ал Сада.

" Канада стои твърдо до семейство Бадауи в този сложен миг и продължаваме да призоваваме пламенно за освобождението на Раиф и Самар Бадауи ", написа министър Фрийланд в " Туитър ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР