Саудитска Арабия е заплаши САЩ да се откаже от разплащанията

...
Саудитска Арабия е заплаши САЩ да се откаже от разплащанията
Коментари Харесай

Саудитска Арабия заплаши САЩ да се откаже от разплащанията с долари

Саудитска Арабия е заплаши Съединени американски щати да се откаже от разплащанията в долари при продажбата на петрол, в случай че Вашингтон одобри антикартелния закон NOPEC (No Oil Producing and Exporting Cartels Act), който ще разреши на американското държавно управление да подава в съда антимонополни искове по адрес на страните-членки на ОПЕК (Организацията на страните, експортьорки на петрол), заяви " Ройтерс ", представени от " Фокус ".
Позовавайки се на три самостоятелни източника, осведомени с енергийната политика на Рияд, английската организация оповестява, че саудитските управляващи разискват този вид към този момент няколко месеца. Те към този момент са съобщили на представители на Съединени американски щати, че Рияд може да се откаже от разплащането в долари, в случай че този законодателен акт бъде признат. Освен това, този проект на Саудитска Арабия към този момент е разискван и с други членове на ОПЕК.
Както отбелязва „ Ройтерс “, възможностите този документ да бъде признат и да влезе в действие не са толкоз огромни. Но фактът, че Рияд преглежда опцията да се откаже от разплащанията в американска валута при петролните покупко-продажби, показва недоволството на Саудитска Арабия от вероятността тя да бъде въвлечена в антимонополните процеси в американските съдилища, разяснява организацията.
Проектозаконът в настоящия му тип планува даване на пълномощия на американските съдилища да преглеждат антитръстови искове против страни от ОПЕК и други страни, участващи в картелни съглашения на петролния пазар. В същото време всевъзможни взаимни дейности на други държавни управления, ориентирани към ограничение на производството на нефт и установяване на цените му, се признават за противозаконни. Американският министър на енергетиката Рик Пери по-рано предизвести Конгреса, че приемането на законопроекта може да подтиква внезапно повишаване на цените на петрола.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР