Саудитска Арабия е наясно с едно: един прекрасен ден петролът

...
Саудитска Арабия е наясно с едно: един прекрасен ден петролът
Коментари Харесай

90 острова, 28 000 кв. км, бариерен риф

Саудитска Арабия е наясно с едно: един прелестен ден петролът просто ще свърши. Затова хора с визия желаят да трансфорат кралството в мега туристически обект. Не инцидентно точно тук сега се строят едни от най-впечатляващите планове, измежду които изпъква The Line, “скромна ” инвестиция от $500 милиарда

Но в този момент сме насочили вниманието си към един от най-впечатляващите туристически обекти, подлъгани от пролетното слънце. Става въпрос за плана The Red Sea, който дава обещание да се трансформира в едно от седемте туристически чудеса на света, когато бъде дефинитивно приключен през 2030 година

Първите три мини курорта от плана бяха пусната в употреба предходната година, само че общата картинка на The Red Sea е в действителност впечатляваща.

Той ще се разпростре върху 28 000 кв. км повърхност по западното крайбрежие на Саудитска Арабия, което е единствено с към 2000 кв. км по-малко от територията на Белгия. The Red Sea се простира върху архипелаг от 90 недокоснати острова, като щастливците да почиват тук ще могат да се любуват на девствени плажове, спящи вулкани, пустинни дюни и планински каньони. Ключовата дума тук е „ девствени ”, тъй като изпълнителят на този план дава обещание, че единствено 1% от територията ще бъде наранена от човешката интервенция.

Надяваме се това заричане да бъде изпълнено, тъй като The Red Sea е дом на четвъртия по величина бариерен риф в света. Девет от островите ще бъдат превърнати в специфични консервационни зони.

Това е належащо, тъй като Саудитска Арабия пресмята, че годишно този парадайс ще бъде посещаван от 1 милион туристи. Електрическото зареждане на постройките върху 22-та острова, които ще бъдат наранени от градежи, ще идва напълно от възобновими източници.

Когато цялата строителна активност приключи през 2030 година, туристическият парадайс ще предлага 8000 стаи в 50 хотела, както и 1000 частни парцела. За улеснение на всички ще бъде издигнато и летище. Основният терминал би трябвало да е подготвен през 2025 година Ще е ситуиран на остров Шура (Shura), който ще има ролята на разпределителен хъб, въпреки че до идната година на него би трябвало да бъдат издигнати 11 хотела, които ще са по-ниска категория.

St. Regis Red Sea Resort на островите Умахат (Ummahat) ще предлага разнородни водни спортове. На Умахат ще бъде издигнат и Nujuma, под шапката на Ritz-Carlton, където гмуркането ще е главната атракция за гостите.

Комплексите Desert Rock и Southern ще оферират на искащите разходка по пясъчни дюни . Островът Sheybarah, на 45 минути с лодка от континента, ще е за хипер богатите. Тук те ще се настаняват в обли… жилища над водата, за които архитектурната компания Killa Design споделя, че са въодушевени от въздушните мехури, издишани от водолазите.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР