Саудитска Арабия е готова да се присъедини към Новата банка

...
Саудитска Арабия е готова да се присъедини към Новата банка
Коментари Харесай

Нов удар по долара от страна на БРИКС

Саудитска Арабия е подготвена да се причисли към Новата банка за развиване на икономическата организация

В Съединените щати икономическата рецесия набира все по-големи обороти, в това число и с полемиката за повишение на държавния дълг. Западният капитал чака " черен лебед ", който може да се появи на пазарите при започване на юни, предават международните медии и БЛИЦ.

Един от основните фактори са разноските от американския бюджет за украинската рецесия и финансирането на въоръжените сили на Украйна.

В Щатите банкрутът на страната би довел до оставката на екипа на Джо Байдън, което от своя страна значи извънредно отрицателен излаз за кабинета на Владимир Зеленски, който няма задоволително пари за армията.

Telegram каналите обаче считат, че банкрут на Съединени американски щати е малко евентуален - хегемонът ще направи всичко, с цел да резервира световния си монопол върху международния капитал. Китай обаче не пропусна да се възползва от опцията и БРИКС незабавно реагира на обстановката.

Според Financial Times Саудитска Арабия е почнала договаряния за присъединение към Новата банка за развиване на БРИКС. Ако договорката се окаже сполучлива, Саудитска Арабия ще стане деветата страна в организацията, състояща се от най-големите страни с разрастващи се стопански системи в света, която съставлява опция на Бретънудската система на Запада.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР