Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат

...
Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат
Коментари Харесай

Съученици и близки на 15-годишния Филип , блъснат на пешеходна пътека в София, се събраха на шествие

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който почина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на спокойно шествие в София. Те оставиха цветя на една от пешеходните пътеки до постройката на 32 Средно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ в памет на момчето, след което се насочиха на шествие до ул. „ Гурко “, където стана случая на 2 септември след среднощ.



„ Искаме по-строги санкции за всички извършители на пътя “, сподели участник в шествието. Протестиращите упорстват всички институции, виновни за пътната сигурност, да подхващат нужните дейности за понижаване на пътните произшествия със починали и потърпевши. Към демонстрацията се причислиха и родители на деца, починали при произшествия на пътя.

Припомняме, че на 7 септември жители още веднъж се събраха на митинг искане за повишен надзор по пътищата.



Днес Софийският апелативен съд остави в ареста Петър Тодоров, упрекнат за гибелта на момчето. Решението на съда е дефинитивно.

Според следствието Тодоров е имал задоволително време и видимост да реагира, с цел да не се стигне до произшествието. Тодоров е карал след приложимост на алкохол, резултатът от тестът е 2,1 промила. Той декларирал, че е изпил шест бири, преди да се качи да кара. Според експертизата той е карал с близо 60 км/ч над ограничаването. Тодоров сподели пред съда, че доста съжалява за случилото се.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР