Сътрудници на първата дама на Франция Брижит Макрон подадоха жалба

...
Сътрудници на първата дама на Франция Брижит Макрон подадоха жалба
Коментари Харесай

Киберизмамници искали услуги от името на първата дама на Франция

Сътрудници на първата дама на Франция Брижит Макрон подадоха тъжба за опит за машинация посредством кражба на идентичността, откакто мошеници изпратили имейли от нейно име с искане за първокласни услуги, съобщи Агенция Франс Прес.

В електронните послания се желали характерни услуги за близки до нея, като гратис прибиране на хипотетичен неин племенник от летище в Мароко, или най-хубавата маса в топ ресторант в Париж.

Измамникът, или измамниците, употребявали имейл [email protected], като се представяли, че работят в кабинета на първата дама.

Рresidence.fr е адресът в интернет на едноименна художествена изложба в Париж, която няма нищо общо с формалния уебсайт на френското президентство Elysee.fr.

„ Води се следствие “, сбито разгласи кабинетът на Брижит Макрон след подаване на жалбата.

Радио RTL твърди, че първите един-два опита за придобивки от името на първата дама евентуално са провокирали смях в нейния екип, само че усмивките изчезнали, откакто се оказало, че с такива имейли се желали услуги освен до Франция, само че и в Мароко, Австралия, и Хонконг. В един от тях молбата била да се обезпечат два билета за съревнование на Формула 1 в Австралия.

Някак си необичайно, само че нито един от имейлите не бил пратен до хотели или заведения за хранене, чиито услуги се желаят. Затова в кабинета на първата дама считат, че става дума за опит да бъде навредено на репутацията ѝ.

Брижит Макрон (64 г.) е с 24 години по-млада от брачна половинка си - президента Еманюел Макрон.

Нито един от опитите за машинация не бил сполучлив. За разлика от удара на интернет измамници, които съумяха да убедят италианският футболен клуб „ Лацио “ да им преведе 2 млн. евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР