Сътресенията в БСП преди изборите доведоха до разцепление и в

...
Сътресенията в БСП преди изборите доведоха до разцепление и в
Коментари Харесай

Съветниците на Георги Гергов и още над 100 души се отцепиха от БСП-Пловдив

Сътресенията в Българска социалистическа партия преди изборите доведоха до разединение и в организацията на партията в Пловдив - общината, в която изключеният през 2021 година милионер Георги Гергов има най-силни позиции.

Петима общински съветници от " Автентична лява Българска социалистическа партия " в ОбС-Пловдив оповестиха, че приключват участието си в партията - от дълго време предстоящ ход, доколкото групата им поддържа преданост само към Гергов, а не към " Позитано " 20, и гласоподава в интерес на неговия интерес по основно решение като ориста на Международния панаир в Пловдив.

Освен тях заявки за овакантяване на Българска социалистическа партия са подали общо 109 души от локалната организация.

" е доказателство, че партията е изгубила своя образ. Тя се е обезличила с безпринципни обединения, с десни партии и популисти, подправяне на делегатските листи, наказания за неуместните в партията ", споделя Николай Радев на конференция в Пловдив.

Радев беше претендент за кмет на Пловдив през 2019 година, само че остана четвърти с 10.30% след Здравко Димитров (ГЕРБ), Славчо Атанасов (НФСБ и ВМРО) и Дани Каназирева (по това време " Съюз за Пловдив ", а в последните години - народен представител от ГЕРБ).

От Градския съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив оповестиха, че напусналите са " не социалисти, а чиновници на едрия капитал ".

Те ги приканват " да изоставен Общинския съвет на Пловдив, а не лицемерно да лъжат социалистите и пловдивските жители " и декларират, че " не са съветници на Българска социалистическа партия, а обслужват лицето Георги Тодоров Гергов и ползите на ГЕРБ ".

Сходна линия на офанзива Българска социалистическа партия предприе и по посока на кмета на Перник Станислав Владимиров, който преди ден разгласи, че напуща партията - с апел за оставка тъкмо преди локалните избори и с обвинявания в прикрито съдействие с ГЕРБ.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР