Сатирично предаване на стриймимг гиганта Netflix предизвика оплаквания от зрители

...
Сатирично предаване на стриймимг гиганта Netflix предизвика оплаквания от зрители
Коментари Харесай

Исус Христос представен като гей възмути стотици в Бразилия

Сатирично предаване на стриймимг колоса Netflix провокира недоволства от фенове в Бразилия, откакто показа Исус Христос като гей, съобщи БГНЕС.
Стотици хиляди се подписаха в петиция за прекъсването на коледното предаване, в което Исус има връзка с различен мъж. Програмата се споделя " Първото прелъщение на Христос " и е направена от бразилското кино студио Порта дос Фундос. Излъчването ѝ стартира по Netflix на 3 декември.
760 000 души се подписаха в петицията, която желае сатиричната стратегия да бъде спряна, тъй като " съществено оскърбява християните ". " Подкрепяме свободата на изложение, само че може ли тя да наскърбява вярванията на 86 % от популацията? ", написа Едуардо Болсонаро, най-големият наследник на президента на Бразилия и народен представител в Народното събрание.
Проповедникът Енрике Соарес да Коста от североизточния щат Пернамбуко написа в обществените мрежи, че е прекратил абонамента си за Netflix поради предаването, което било " богохулно, вулгарно и неуважително ".
От Netflix към този момент не са коментирали предаването и петицията против него.
В духа на сатиричното предаване, Порта дос Фундос разясниха абсурда в Twitter, като споделиха, че " честват триумфа на Божието създание - тяхната коледна стратегия ".
Въпреки намаляващия брой на католиците и увеличаващия се брой на числящите се към евангелски църкви, Бразилия остава най-голямата католическа страна в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР