Сателитните снимки на НАСА на Украйна през нощта показват огромни

...
Сателитните снимки на НАСА на Украйна през нощта показват огромни
Коментари Харесай

Късметлии сме, че можем да си светнем лампите вечерта!

Сателитните фотоси на НАСА на Украйна през нощта демонстрират големи региони, които са потънали в мрак, до момента в който офанзивата на Русия продължава да опустошава страната - даже някои от най-големите градове наподобяват доста по-тъмни.

Снимка, направена на 7 февруари, разкрива по какъв начин е изглеждала Украйна през нощта, преди Русия да нахлуе по-късно същия месец - разликата е огромна.

Според Sky някои светлини наподобяват леко приглушени или замъглени спрямо други, само че това се дължи на облачността.



Другата сателитна фотография, направена на 7 март, рисува доста друга картина, с по-малко забележими източници на светлина - даже в някои от най-големите градове в страната.



Южното крайбрежие на Украйна, където се организираха доста борби, изключително към Херсон и Николаев - към този момент наподобява по напълно различен метод. На сателитните фотоси светлините към Николаев са съвсем изцяло изчезнали. Междувременно Херсон също има доста малко равнище на забележима светлина през нощта. Въпреки че Одеса не е била под същата степен на офанзива като Херсон и Николаев, светлините там съща са намалели доста.

Ученият Жулиен Чимо показа някои от фотосите на НАСА в Twitter, заявявайки, че го „ ужасяват “.

„ Обикновено съм огромен почитател на изображенията с нощна светлина на НАСА. Но тези дни съм ужасяващ. От началото на февруари (лява снимка) до началото на март (дясно снимка) се появи огромна тъмна дупка в Украйна. Нека си спомним какъв брой сме щастливи довечера, че можем да си запалителен светлините. "

I am usually a big fan of night light images. But these days, I am terrified.

From early February (left pic) to early March (right pic), a big dark hole has appeared in.

Let remember how lucky we are tonight to be able to turn on our lights.
—????????Julien Chimot????????????????????️????⛵ (@JChimotScience)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР