Сателитни снимки на частна американска компания показват подробности от военните

...
Сателитни снимки на частна американска компания показват подробности от военните
Коментари Харесай

СНИМКИ от космоса доказаха, че Русия струпва маса оръжия до границата на Беларус с Украйна

Сателитни фотоси на частна американска компания демонстрират детайлности от военните маневри на границата на Беларус с Украйна в навечерието на взаимните учения, оповестени от Москва и Минск, които НАТО назова най-голямото военно разполагане в Беларус от Студената война насам.

Русия и Беларус споделиха, че в интервала 10-20 февруари ще проведат взаимните учения " Единна решителност 2022 ", целящи отработване на отбиване на офанзива по южните граници на тяхната съюзна страна.

Новото военно разполагане и плануваните учения стават в миг, когато напрежението сред Русия и Запада е високо поради съветското скупчване на войски покрай границата с Украйна.

Западни страни упрекнаха Русия , че се готви да нахлуе в Украйна , а Москва отхвърля да има такива проекти, само че на собствен ред предявява неуместни искания елементи на НАТО в Румъния и България да липсват.

Снимките от основаната в Съединени американски щати " Максар технолъджис " (Maxar Technologies) демонстрират, че военни елементи, въоръжени с ракети, реактивни системи за залпова пукотевица, както и щурмови самолети, са били ситуирани на три места в Беларус , покрай границата с Украйна.

" Максар текнолъджис " заяви, че е направила фотосите на военно съоръжение на 4 февруари край Елск, Речица и Лунинец. Всички местоположения са на към 50 километра от украинската граница.



Сателитни фотоси демонстрират разпознатите от " Максар " 15 щурмови самолета Су-25 и система за противовъздушна защита С-400 на летище Лунинец, както и ракети СС-26 " Искандер " и залпови ракетни установки край Елск.

Руското министерство на защитата призна, че е изпратило системи С-400 и бойни самолети Су-25 за присъединяване в ученията.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР