Сателитната мрежа за интернет на Space X вече обхвана целия

...
Коментари Харесай

Starlink вече доставя интернет на всички континенти


Сателитната мрежа за интернет на Space X към този момент обхвана целия свят (снимка: Starlink)

Сателитният интернет Starlink, изграждан от американската компания SpaceX, стана наличен на всички континенти. Това заяви шефът на компанията Илон Мъск в профила си в обществената мрежа Twitter.

„ Мрежата Starlink към този момент е дейна на всички континенти, в това число Антарктида “, похвали се Илон Мъск. Преди това милиардерът написа, че Starlink е „ предопределен единствено за мирна приложимост “.
още по темата
SpaceX продължава интензивно да построява своето сателитно съзвездие Starlink. Преди броени часове компанията пусна на ниска околоземна орбита нови 54 телекомуникационни спътника, като по този начин общият им брой доближи 3200.

SpaceX има позволение да изстреля още 12 000 галактически апарата и се надява на утвърждение за още 30 000 спътника. Компанията възнамерява да извърши повече от 60 галактически изстрелвания през тази година и да ги усили до 100 през идната.

Основната цел на съзвездието Starlink е да дава широколентови услуги за достъп до интернет по целия свят, в това число в труднодостъпни райони, където полагането на оптични кабели е невероятно или непрактично.

Според картата на мрежовото покритие на Starlink, сателитен интернет не е разполагаем единствено в Русия, Беларус, Афганистан, Венецуела, Иран, Куба, Китай, Северна Корея и Сирия. В “списъка на чакащите ” са включени няколко американски щата и Украйна, а в категорията “очаквайте скоро ” попадат Индия, Казахстан, Турция и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР