Сателитната интернет услуга на SpaceX Starlink стартира тестове в Обединеното

...
Сателитната интернет услуга на SpaceX Starlink стартира тестове в Обединеното
Коментари Харесай

Интернет услугата Starlink вече е в Европа. Къде се тества и колко струва?

Сателитната интернет услуга на SpaceX Starlink започва проби в Обединеното кралство, откакто е получила лиценз от английския телекомуникационен регулатор Ofcom още през ноември, написа CNBC.

Лицензът ще разрешава на Starlink да продава сателитни антени и друго съоръжение във Англия.

Мъск съобщи, че желае да усъвършенства достъпа до интернет в елементи от света, които сега не се обслужват от широколентови снабдители. Той възнамерява да направи това, като пусне хиляди дребни телекомуникационни спътници в нискоземната орбита, които могат да обезпечат високоскоростен интернет.

Според него Starlink ще бъде "полезен тъй като ще обезпечи обслужване в труднодостъпни места без обсег ".

Starlink ще се конкурира с услугите на OneWeb във Англия и счита да разположи 1440 от своите 260 килограмови спътници в орбита до края на 2021 година.

Компанията се концентрира главно върху свързването в селски региони, където интернет е обезсърчителен или не е наличен. Starlink ще таксува английските си клиенти с £439 за сателитната антена и друго информационно съоръжение, както и £89 месечна такса и £54 такса за доставка.
Тези, които тестват услугата, могат да чакат скорост от сред 50 -150 мегабита в секунда.

Средната скорост в Обединеното кралство е 64 Mbps, само че тези в селските региони постоянно е много по-ниска. Не е ясно какъв брой домове и офиси сега употребяват услугата на Starlink.

Гърция, Германия и Австралия също са одобрили предлагането услугите на Starlink.

През ноември предходната година SpaceX имаше над 800 спътника Starlink в орбита. Ще са нужни още 1000, с цел да бъде услугата налична в международен мащаб. Компанията се надява да обхване по-голямата част от света тази година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР