Сателитната чиния може да изглежда като модерна наблюдателна база за

...
Сателитната чиния може да изглежда като модерна наблюдателна база за
Коментари Харесай

Голяма заплаха за сателитния интернет: гълъбите


Сателитната паница може да наподобява като съвременна наблюдателна база за гълъбите
(снимка: CC0 Public Domain)

„ Всъщност работеше доста добре, само че по някое време забелязах поредност спирания – някои за по секунда, други за по-дълго”, споделя професор Алън Уудуърд. Експертът по киберсигурност от Университета в Съри приказва за новата си сателитна широколентова услуга от компанията Starlink на Илън Мъск.

Прекъсванията, съгласно експерта, се дължат на доста „ досадни гълъби”, които „ са си харесали да седят на чинията”. Малката сива паница е на покрива на кухнята на дома. За това може да наподобява като съвременна наблюдателна база, комфортна „ дневна” – че и контейнер за вода от време на време.
още по тематиката
Проблемът с гълъбите и птиците би трябвало да бъде взет под внимание, до момента в който сателитната услуга набира скорост, отбелязва. Все повече хора по света се възползват от новия тип връзка, защото в отдалечените извънградски региони няма инфраструктура за широколентова връзка нито посредством кабел, нито посредством клетъчните мрежи.

Живеейки на сходно отдалечено място, където „ е можел единствено да мечтае” за широколентова връзка, проф. Уудуърд се радва, че е един от бета тестерите на сателитната широколентова система за.

Засега той единствено изследва казуса с гълъбите и спиранията на интернет връзката си. Експерти от Starlink разясниха, че „ гълъб, кацнал на антена на, сигурно би влошил работата ѝ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР