Сателитна снимка от пристанището в Севастопол, Крим, от 21 май

...
Сателитна снимка от пристанището в Севастопол, Крим, от 21 май
Коментари Харесай

WSJ: Руската тайна мрежа за кражба на украинско зърно

Сателитна фотография от пристанището в Севастопол, Крим, от 21 май демонстрира тежкотоварни камиони и закотвен транспортен съд, които прекарват украинско зърно за страни в Близкия Изток. Руски боец, карал един от камионите тогава, споделя пред WSJ детайлности за пътя на украинското зърно - елементарна скица с малко спирки.

Вчера стана ясно, че Украйна е поискала от Турция да ревизира три кораба, плаващи под съветски байрак, които са дебаркирали в Турция, откакто са пътували от основния зърнен терминал на Крим в Севастопол през април и май и са притиснали Анкара. Смята се, че те са превозвали крадено зърно от окупирания от Русия Херсон. Именно тези три кораба са представени в следствието на WSJ.

Журналистите са ревизирали изявления в Telegram, сателитни фотоси, данни за придвижването на кораби и купища документи. Освен това от WSJ са интервюирали и хора, които са били забъркани в схемата.

Основният път за краденото украинско зърно потегля от източната част на страната - от Камянка-Днепровска, където се намира един от най-големите зърнени хранилища в района. WSJ са се добрали до доказателства на минимум 15 съветски камиони, които транспортират зърно от там от началото на месец май. На фотоси от камерите за видеонаблюдение се виждат покрити товарни камиони с нарисувани букви Z и без регистрационни номера. Недалеч от депото на друга фотография, която циркулира в обществените мрежи, се вижда опашка от същите тези камиони.

Същата скица била приложена и в Бердянск.

Ето и цялото следствие:

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР