Сателитът ЛигноСат (LignoSat) е изработен от магнолия.Разберете големите новини в

...
Сателитът ЛигноСат (LignoSat) е изработен от магнолия.Разберете големите новини в
Коментари Харесай

Първият сателит, произведен от дърво, скоро ще бъде изстрелян с ракета на Спейс Екс

Сателитът " ЛигноСат " (LignoSat) е направен от магнолия.

Разберете огромните вести сега, в който се случват - непосредствено в имейла ви.

Първият спътник, създаден от дърво, ще бъде изстрелян с ракета на " Спейс Екс " (SpaceX) през септември, оповестяват Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция, базирайки се на изказване на японски учени.
Експерименталният спътник е разработка на университета в Киото и на компанията " Сумимото форестри ". Размерите на устройството с форма на куб са 10 см от всяка страна.

Учените чакат дървото да изгори изцяло при навлизането в атмосферата, което ще предотврати образуването на железни частици при завръщането на спътника на Земята.

Сателитите, които не са създадени от метал, би трябвало да имат преимущество, сподели астронавтът и професор по галактически науки в университета в Токио Такао Дои на конференция.

Сателитът " ЛигноСат " (LignoSat) е направен от магнолия. Той ще бъде възложен на японската галактическа организация ДЖАКСА през идната седмица. Сателитът ще бъде изстрелян с ракета на " Спейс Екс " през септември от галактическия център " Кенеди " в посока към Международната галактическа станция (МКС). Издръжливостта и здравината на устройството ще бъдат тествани на пробния модул на МКС. Данните ще бъдат изпратени на учените, които ще ревизират дали спътникът може да издържи на рискова смяна в температурите, сподели пред Агенция Франс Прес представител на " Сумимото форестри ".

Във вторник тази седмица ракета изведе различен спътник - взаимна разработка на Европейската галактическа организация (ЕКА) и ДЖАКСА. Изстрелването беше от Калифорния, а задачата е проучване на ролята на облаците в битката с климатичните промени. Сателитът " Ърткеър " (EarthCARE) ще бъде в орбита на към 400 км разстояние от Земята в продължение на три години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР