Състоянието на вече е стабилно. Това стана ясно по време

...
Състоянието на вече е стабилно. Това стана ясно по време
Коментари Харесай

Намушканият в Казанлък полицай вече е в стабилно състояние

Състоянието на към този момент е устойчиво . Това стана ясно по време на брифинг на шефа на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов и зам.-окръжният прокурор Гриша Мавров , които оповестиха детайлности към следствието на тежкото закононарушение.

Връщайки се към тежкия престъпен случай, старши комисар Христов удостовери, че задачата на двамата служители на реда е била да предадат призовка по досъдебно произвеждане на локален гражданин . Направили са го, с цел да ускорят следствието и да си свършат съзнателно работата.

„ Тъй като това се случва през светлата част на деня, а и огромна част от полицейския състав извършва задължения по защитата на блокадите на протестиращите и на обходните направления, както и в подготовката за локалните избори, те не са спазили условието да отидат в махалата с защита “, посочи шефът на ОДМВР-Стара Загора, добавяйки, че все още проверяващите служители на реда в Казанлък са измежду най-натоварените в страната – 21 чиновници работят приблизително по 40-45 досъдебни производства по едно и също време , от началото на годината те са 2100.

Старши комисар Христов заяви и резултати досега от подхванатата профилирана полицейска интервенция в 3 квартала в Казанлък за противопоставяне на битовата престъпност. Задържани са 5 лица и са формирани 4 бързи и 2 досъдебни производства . В парцел на единия от арестуваните са открити растения от рода на конопа , а в различен – нерегистриран газов револвер .

Заместник-окръжният прокурор Гриша Мавров сподели, че задържаният през днешния ден е притеглен като обвинен за закононарушение по чл.116, ал.2 пр.5 вр.чл.115 вр.чл.18, ал.2. вр. ал.1 от Наказателен кодекс. 20-годишният е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Старозагорската окръжна прокуратура да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР