Състоянието на ранената полицайка на дербито Левски-ЦСКА се подобрява. Това

Състоянието на ранената полицайка на дербито Левски-ЦСКА се подобрява. Това ...

Валентин Радев за ареста на Иванчева: МВР изпълнява разпорежданията на прокуратурата.


Състоянието на ранената полицайка на дербито Левски-ЦСКА се подобрява. Това съобщи в „Денят започва" на БНТ вътрешният министър Валентин Радев. Една от възможните мерки срещу футболните хулиганство е идентификация на зрителите, потвърди той.

МВР трябва да се оттегли от спортните мероприятия постепенно, допълни министър Радев.
Срещу футболното хулиганство ще се вземат краткосрочни и дългосрочни мерки, ако трябва ще бъде приет и нов закон, каза МВР-шефът.

Той коментира появата си с черна превръзка на окото миналата седмица по време на визита при ранената служителка на МВР: „Решението ми бе чисто емоционално. Едно 24-годишно момиче за малко да загуби окото си. Тя е от 6 месеца при нас, декларира, че продължава. Не може да се постъпва така. Това беше възмущението и затова беше превръзката.
Аз страдам за моите хора, но това можеше да бъде някой от феновете, съдия и т.н. Момчето, хвърлило бомбичката, го е срам, но чувам, че и преди е имал прояви." По думите му трябва да има възпитание в училище, в семейството.

Валентин Радев отговори и на въпроса каква беше ролята на МВР в ареста на Десислава Иванчева: „Изпълняваме каквото ни нареди прокуратурата, в случая – специална прокуратура. Не обсъждам дали е правилно или не. Нищо не зависи от МВР." Вчера и премиерът Борисов поиска обяснение от МВР за начина, по който бе задържана кметицата на столичния район „Младост".

За двамата бегълци от Централния софийски затвор Радев каза: „Продължаваме да ги издирваме. Много сигнали проверяваме. Сега намаляват, но сигнали още има. Няма гаранция, че двамата са в страната. Но дори и да са напуснали, с червена бюлетина ще ги издирим. Рано или късно ще ги хванем. В това съмнение няма. Важното е да се случи накрая."

„Премиерът е разпоредил и с г-жа Цецка Цачева търсим място а нов затвор за особено опасни престъпници", съобщи вътрешният министър.

Зачестилите тежки катастрофи по пътищата на страната предизвика и широка дискусия за промени в редица закони и за мерките за движението по пътищата. Радев цитира статистика, изнесена от неправителствени организации, според която в 60% от случаите са виновни водачите, 20-25% - пътищата, а при 10% - контролът. Според МВР-шефа пътищата стават все по-добри, но очевидно трябва да се обърне внимание върху обучението на шофьорите и върху поведението им на пътя. „Внимавайте, не нестъпвайте педала!", призова той.
Радев още веднъж подчерта, че очевидно възпитанието трябва да започва още от училище.

Източник: standartnews.com