Състоянието на проф. Асен Балтов е стабилно. Той продължава да

...
Състоянието на проф. Асен Балтов е стабилно. Той продължава да
Коментари Харесай

Състоянието на бившия шеф на Пирогов проф. Асен Балтов е стабилно

Състоянието на проф. Асен Балтов е устойчиво. Той продължава да се лекува след хипертоничната рецесия от сряда продължава в интензивното поделение на кардиологията в " Пирогов ". Това написа " 24 часа ", базирайки се на източници от незабавната болница, на която професорът бе шеф повече от 4 година

Проф. Асен Балтов бе признат в болничното заведение с високо артериално налягане - с горна граница 240, по обяд през вчерашния ден и още вечерта положението му почнало да се усъвършенства. Професорът е почнал да подвига кръвно в последните дни. Според лекуващите го медици повода е мощен нескончаем стрес.

Във вторник (22 юли) бе последният работен ден на проф. Балтов като шеф на болничното заведение.
 Медиците от Пирогов приключват митингите Медиците от " Пирогов " приключват митингите
Медиците от „ Пирогов “ приключват митингите си, оповестиха от незабавната болница, предава БНР. Решението е взето сред ръковод...

В Института за незабавна здравна помощ " Пирогов " още преди изборите започнаха инспекции и обвинявания за злоупотреби в лечебното заведение. На 14 юли 2021 година той бе отхвърлен от управлението на болничното заведение.

" Горд съм, че постигнахме толкоз доста за толкоз малко ", написа той във фейсбук, в което благодари на екипа на " Пирогов ". Емоционалният пост бе подписан от проф. Балтов - пироговец, доктор и човек с достолепие и развълнува хиляди хора в мрежите. От седмица медиците от " Пирогов " стачкуват пред незабавната болница в отбрана на професора.

Тази вечер митингът беше под прозорците на президентската администрация. Медиците ще продължат митинга си. Резултатите от осъществената инспекция на НЗОК в " Пирогов " демонстрираха, че болничното заведение би трябвало да върне над 1 млн. лева на НЗОК поради нарушавания. Причината е, че средствата са били изписани за лекуване по две диагнози - чернодробна цироза и хронична бъбречна непълнота. Такова обаче въобще не е било осъществявано. Здравният министър Стойчо Кацаров разгласи, че той самият е един от фиктивните пациенти, на които е била сложена такава диагноза, само че без да са му правени проучвания. Отстраняването му от поста накара сътрудниците му дни наред да излизат на митинги пред постройката на незабавния институт.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР