Състоянието на правовата държава в Полша и Унгария се е

...
Състоянието на правовата държава в Полша и Унгария се е
Коментари Харесай

Евродепутатите искат по-голям контрол върху процедурите срещу Полша и Унгария

Състоянието на правовата страна в Полша и Унгария се е влошило и това постанова по-чести чувания на националните управляващи пред европейските и съответни рекомендации към двете страни - това обявиха евродепутатите в резолюция, гласувана през днешния ден.

Евродепутатите показват, че чуванията, проведени от съвета, не са постоянни, нито структурирани. Те приканват съвета да оправи съответни оферти към въпросните страни членки, както и да уточни периоди, с цел да се подсигурява зачитането на правото на Европейски Съюз. " Неефективното потребление от страна на съвета на член 7 продължава да подкопава целостта на общите европейски полезности, взаимното доверие и доверието в самия Европейски съюз като цяло ", показва Екологичен потенциал. Член 7 от Договорите за Европейски Съюз дава право на европейските институции да стартират наказателни процедури по отношение на страни с тежки нарушавания на върховенството на закона. Като последна мярка те могат да им костват правото на глас в Съвета на Европейски Съюз.

Евродепутатите показват неодобрение, че не им е било разрешено да вземат участие в чуванията, даже след задействането на процедурата по член 7 от страна на Народното събрание по отношение на Унгария. Те упорстват да им се даде опция да показват публично стимулираното си предложение пред съвета.През септември 2018 година Народното събрание прикани за деяние от страна на Съвета на Европейски Съюз за попречване на осъществяването на нарушаване на основополагащите полезности на Европейски Съюз в Унгария. Основните опасения на евродепутатите бяха свързани с независимостта на правосъдната система, свободата на изложение, корупцията, правата на малцинствата, както и обстановката с мигрантите и търсещите леговище лица.

В случая с Полша Европейската комисия изиска деяние от страна на Европейски Съюз през декември 2017 година поради установените закани за независимостта на правосъдната система. В резолюция, призната през март 2018 година, Европейският парламент се съгласи с комисията по отношение на риска, който съществува за правовата страна в Полша.

На по-късен стадий Европейският съвет може да реши с единогласие и с утвърждението на Народното събрание, че има съществено и редовно нарушаване на правилата на правовата страна, демокрацията и главните права. Това може в бъдеще да докара до наказания като суспендирането на правото на глас в съвета.

Министрите на Европейски Съюз са организирали две чувания с унгарското държавно управление, през септември 2019 година и декември 2019 година Полските управляващи са се защитавали пред Съвета на Европейски Съюз три пъти сред юни и декември 2018 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР