Състоянието на отбранителната ни система днес е функция на конюнктурните

...
Състоянието на отбранителната ни система днес е функция на конюнктурните
Коментари Харесай

Стефан Янев: Състоянието на отбраната ни е функция от конюнктурни решения, взети през годините

Състоянието на отбранителната ни система през днешния ден е функционалност на конюнктурните решения, вземани през годините.

Това написа на изпроводяк министърът на защитата в оставка Стефан Янев в персоналния си профил в обществената мрежа, минути преди да бъде гласувано предлагането на премиера Кирил Петков мястото му да заеме Драгомир Заков.

Освен недвусмисленото си мнение за положението на въоръжението в България, Янев предложи на почитателите си във фейсбук да гледат кино лентата " Скрап ", чиято премиера бе през януари във Военния клуб.

Продукцията е на Военния ефирен канал и показва част от историята на армията от следовенно време до 2011 година, като разделя условно интервалите - в годините на Студената война и след демократичните промени.

По всичко проличава, че Янев е склонен с обрисуваните в лентата трендове, че след 46-а година България се превъоръжава с модерното тогава руско съоръжение и бойни едицини, за разлика от тези след 89-а, когато всички те са редуцирани и в трите типа Въоръжени сили.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР