Състоянието на милиардерите в Русия е намаляло с 32 млрд.

...
Състоянието на милиардерите в Русия е намаляло с 32 млрд.
Коментари Харесай

Най-богатите руснаци са изгубили 32 млрд. долара от началото на годината

Състоянието на милиардерите в Русия е намаляло с 32 милиарда $ от началото на 2022 година, като се чака ескалацията на спора в Украйна да донесе нови загуби на свръхбогатите руснаци, написа Блумбърг.

Във вторник американският президент Джо Байдън разгласи наказания, ориентирани към ограничение на търговията с държавния дълг на Москва и към представители на съветския стопански хайлайф.

Според показателя на милиардерите на Блумбърг най-големи загуби от началото на годината е записал Генадий Тимченко. 69-годишния Тимоченко, който се сприятелява с Путин през 90-те години на предишния век, е изгубил към една трета от благосъстоянието си през тази година, като в този момент положението му се прави оценка на 16 милиарда $. По-голямата част от благосъстоянието му е под формата на дял в съветската газова компания Novatek.

Състоянието на ръководителят на борда на шефовете Novatek Леонид Михелсон се е сринало с 6,2 милиарда $ през тази година, а това на президента на Lukoil Вагит Алекперов – с 3,5 милиарда $, следвайки поевтиняването на акциите на енергийния колос с близо 17%.

Общото благосъстояние на 23-мата съветски доларови милиардери е намаляло до 343 милиарда $ спрямо 375 милиарда $ в края на предходната година.

Пазарите записаха спомагателни намаления през тази седмица, откакто съветският президент Владимир Путин  призна за самостоятелни двата разколнически региона в Източна Украйна. Това накара Германия да замрази процеса по узаконяване на газопровода „ Северен поток 2 “, до момента в който Англия наложи наказания против пет съветски банки и три физически лица, в това число Тимоченко.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР