Състоянието на Градски транспорт“ ЕАД нажежи страстите между двата властови

...
Състоянието на Градски транспорт“ ЕАД нажежи страстите между двата властови
Коментари Харесай

Коцев и Христо Димитров се скараха заради „Градски транспорт“ 


Състоянието на „ Градски превоз “ ЕАД нажежи пристрастеностите сред двата властови центъра във Варна – общинската администрация, в лицето на кмета, и Общинския съвет, в лицето на ръководителя му. Това стана през днешния ден на конференция, оповестена от общинската администрация. Самото сдружение обаче е под юрисдикцията на Общинския съвет.

На конференцията пристигна и ръководителя на локалния парламент Христо Димитров. Той влезе в дискусия с кмета Благомир Коцев. Достигна се до говорилня и повишение на звук, при което Коцев напусна брифинга.

Нищо първоначално не подсказваше, че пристрастеностите ще се нажежат. Кметът почна с новината, че към този момент се работи по новия бюджет на общината. Целта ни е реализиране на прецизна финансова дисциплинираност. Има доста звена, които не са ръководени добре, изясни той, като включително постави и общинските сдружения, на част от които принципал е администрацията, а на останалите – Общинския съвет.

Обявена е поръчка за самостоятелен финансов одит за всичко. Той би трябвало да даде отговор къде са проблемите. Има финансови течове. Някои от сдруженията не се ръководят добре и се стига до дофинансиране, което е за сметка на други пера от бюджета на община Варна, от което страдат жителите, стана ясно от думите на кмета Коцев.

На конференцията участва и зам.-кмета Рафаилов, който изясни, че „ Градски превоз “ е задлъжняло сдружение. Не се съблюдава финансовата рамка. Дълговете му в края на предходната година са над 10 млн. лв..

Искам промяна в това сдружение, сподели още веднъж кметът на Варна. Той сложи и въпроса, за какво тъкмо в този миг – преди избори, още веднъж се приказва за проблемите на „ Градски превоз “ и дали някой не си „ играе “ със страховете на хората.

Целта на финансовия одит е налагането на финансова дисциплинираност. Въпреки, че част от машините за билети не работят от известно време и има проблем с тях, то все още постъпленията са съвсем толкоз, колкото и за същия интервал на предходната година, макар че в този момент има повече лица, които употребяват гратис услугата.

През предходната година за външен съветник на билетната система, която е на послушание на общинската администрация, е изхарчена над милион и 300 хиляди лв., а през тази – нула.

От конференцията стана единствено, че откакто бъде изработен финансовия одит ще се разбере къде е казуса с „ Градски превоз “ и тогава, в случай че има воля и от кметската администрация и от общинските съветници, ще може да се пристъпи към някакво решение на казуса, осведоми varna24.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР