Състоянието на ЕС беше една от най-дискутираните теми в Европарламента

...
Състоянието на ЕС беше една от най-дискутираните теми в Европарламента
Коментари Харесай

Има ли драма след наказателната процедура за Унгария?

Състоянието на Европейски Съюз беше една от най-дискутираните тематики в Европарламента през вчерашния ден, когато ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер произнесе последната си тирада пред депутатите. Във фокуса за бъдещето на Общността несъмнено попадна Унгария и действителната опасност тя да бъде лишена от право на глас.

Това е предложение на депутатите от Екологичен потенциал, което занапред би трябвало да бъде гласувано с цялостно единогласие от страните членки, разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Огнян Златев - началник на представителството на Европейската комисия в България.

"Никой никого не е санкционирал. Не сме в детската градина или в учебно заведение. Това са просто част от демократичните процедури. Не виждам драма, считам, че с взаимно разбиране, ще бъде реализиран някакъв компромис ", съобщи Златев.

Той разяснява и новите оферти за усилване ограниченията за сигурност по отношение на миграционната вълна, които бяха разисквани от евродепутатите, както и желанието им за усилване водещата роля на еврото като международна валута.

„ Разширяването на еврозоната ще способства за усилването на европейската стопанска система. Знаете, че имаме още няколко стъпки към Банковия съюз, а това от своя страна ще докара до подобряването на виталния стандарт на европейските жители “, съобщи още Златев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР