Състоянието на двете деца, които пострадаха при инцидента на АМ

...
Състоянието на двете деца, които пострадаха при инцидента на АМ
Коментари Харесай

Двете деца, настанени в Пирогов след катастрофата на Тракия, отлетяха за Сърбия

Състоянието на двете деца, които пострадаха при случая на Автомагистрала „ Тракия “, и след това бяха приведени от старозагорската УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, към този момент е устойчиво, транспортабилни са и прогнозите са положителни. Екипите на „ Пирогов “ са положили всички нужни медицински грижи, което направи допустимо да бъде проведено превозването на децата до Р Сърбия по въздух.

Това стана ясно от думите на министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на брифинг през днешния ден.

" Още на 15 август, в старозагорската болница, здравният министър доктор Меджидиев и сръбският му сътрудник доктор Златибор Лончар са разискали, че децата ще бъдат превозени, едвам когато положението им го разрешава, като преценката за това ще бъде на българските експерти, полагащи грижи за тях ", сподели той.

„ След като сътрудниците от „ Пирогов “ направиха всички нужни медицински интервенции, в това число и няколко интервенции, а в границите на последните два дни наблюдавахме възстановяване на положението на децата, беше взето решението, че превозването може да се реализира с хеликоптери, на борда на които има и реанимационни екипи. Отчетохме и обстоятелството, че децата ще се усещат по-добре и възобновяване ще е по-лесно там, където са фамилиите и околните им “, разяснява министър Меджидиев и посочи, че се чака хеликоптерите да кацнат в Белград към 12.30 ч.

Здравният министър още веднъж поздрави екипите на УМБАЛСМ „ Пирогов “, УМБАЛ Стара Загора и центровете за незабавна помощ в Сливен, Стара Загора и София за чудесно свършената работа. Д-р Меджидиев беседва с околните на двете потърпевши деца, които също изрекоха признателност на медицинските екипи и институциите, ангажирани с превозването и грижите за децата.

Той заяви, че взаимно със сръбския здравен министър и с виновните институции в двете страни сега се основава организация за превозването на други три деца, които към момента се намират под здравно наблюдаване в УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “, чието здравословно положение е доста усъвършенствано. За задачата още веднъж ще бъдат употребявани коли за спешна помощ на ЦСМП, съпроводени от екип на Министерство на вътрешните работи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР