Състоянието на двамата пациенти, заразени с COVID-19 в Плевен, е

...
Състоянието на двамата пациенти, заразени с COVID-19 в Плевен, е
Коментари Харесай

Кметът на Плевен: Осигурили сме режим на работа в кризисни условия на общинската администрация

Състоянието на двамата пациенти, инфектирани с COVID-19 в Плевен, е устойчиво. Те обаче остават под карантина в Университетската болница в града.

„ Спрели сме приема в детските градини и в яслите. Осигурили сме режим на работа в спешни условия на звената на общинската администрация, изключително на изнесените пунктове, които всекидневно работят с жители ”, изясни кметът на града Георг Спартански пред Нова ТВ.

„ В града имаме две общински поликлиники, само че те не са за дълговременно лекуване, а за доболнично такова. Освен държавната болница, имаме военна, както и много други, които са с частни капитали. Всеки от техните ръководители би трябвало да е взел ограничения на база заповедта на министъра на опазването на здравето ”, по този начин отговори Спартански на въпрос има ли опция града да се оправи с напор от пациенти.

Кметът изясни по какъв начин ще се следи за спазването на възбраната за осъществяване на всеобщи мероприятия и спуснатите от министерството заповеди. „ Аз мога да практикувам надзор и съм го поел персонално върху звената, които са общинска отговорност. За наказания ще приказваме когато установим нарушаване. Що се касае до частните обекти – търговски, увеселителни и други, на тях не можем на този стадий да наложим възбрана. Надявам се обаче, че жителите ще съблюдават обикновените хигиенични ограничения и ограничавания за всеобщи събирания, които се предлагат от всички здравни управляващи ”, сподели Спартански.

В Плевен следва да се извърши стерилизация. „ Ще се извърши в пространствата, които са общинска благосъстоятелност. Разпоредил съм в градския превоз – тролейбусният, да се подхващат ограничения за стерилизация. Такива нареждания съм дал и на общинските предприятия ”, добави кметът.

„ Смятам, че градът ще живее в ритъма, както до момента, откакто отмине първичният потрес. Най-безполезното е да изпадаме в суматоха и да се плашим. Това не оказва помощ на никого. Мисля, че умерено и невъзмутимо би трябвало да се преценя обстановката ”, прикани Спартански.

В неделя стана ясно, че в града има рисков контингент от италиански служащи, които обаче не са под карантина. „ Аз вземам ограничения в службите, които са под моето управление. Тези жители от Италия следва да бъдат прегледани, само че това е отговорност на здравните служби. Аз нямам медицински компетентности, с цел да правя такива обследвания ”, съобщи Георг Спартански. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР