Състоянието на Дженсън Хуанг възлиза на повече от 68 милиарда

...
Състоянието на Дженсън Хуанг възлиза на повече от 68 милиарда
Коментари Харесай

Nvidia поскъпна с $250 милиарда за един ден


Състоянието на Дженсън Хуанг възлиза на повече от 68 милиарда $
(снимка: Nvidia)

Акциите на Nvidia нарастнаха внезапно след издание на финансовия доклад на компанията за предходната година. Производителят на графични ускорители регистрира най-голямата еднодневна облага за всички времена в историята на Уолстрийт.
още по темата
Пазарната капитализация на Nvidia добави 250 милиарда $ за един ден, надхвърляйки 1,9 трилиона $. На фона на мощните тримесечни и годишни доклади, акциите на компанията нарастнаха с 15% до $774,18 за брой, съобщи Tom’s Hardware.

Растежът на Nvidia се движи от мощното търсене на графични процесори, като най-големите високотехнологични компании в света (включително Microsoft и Google) бързат да разширят изчислителните си благоприятни условия за образованието на изкуствен интелект. В момента Nvidia управлява почти 80% от пазара на AI GPU.

С повишаване на капитализацията на Nvidia нейният водач също става по-богат. През деня положението на Дженсън Хуанг се усили с 8,5 милиарда $ до 68,1 милиарда $. И това му разреши да заеме 21-во място в класацията на най-богатите хора на планетата, съгласно Bloomberg Billionaires Index.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР