Състоянието на десетте най-богати хора в света е нараснало двойно

...
Състоянието на десетте най-богати хора в света е нараснало двойно
Коментари Харесай

Състоянието на десетте най-богати хора в света е нараснало двойно в пандемията | Междувременно се очаква над 160 милиона души да се окажат под прага на бедността

Състоянието на десетте най-богати хора в света е повишено двойно от началото на пандемията, се показва в документ, направен от неправителствената организация " Оксфам " (Oxfam).

Междувременно се чака над 160 милиона души да се окажат под прага на бедността, съгласно отчета " Неравенството убива ", оповестен през днешния ден преди оповестението на програмата на Световния стопански конгрес в Давос.

Според документа все по-големите стопански, полови и расови неравенства, както и неравенството, което съществува сред страните, унищожава света, в който живеем.

" Това не е въпрос на случайност, а на избор. " Икономическо принуждение " се прави, когато структурните политически избори са направени в услуга на най-богатите и най-могъщи хора. Това предизвиква директна щета на всички нас и на най-бедните, дамите и девойки и най-много на расовo разграничените групи ", пишат създателите на документа.

" Никога не е било толкоз значимо, колкото в този момент, да стартираме да поправяме неправдите от това непочтено неравноправие посредством " лишаване " на част от голямото благосъстояние на елита, в това число и посредством данъчно облагане. Тези пари би трябвало да се върнат назад в действителната стопанска система и да спасят животи ", съобщи основният изпълнителен шеф на " Оксфам " Габриела Бухер.

Пандемията от COVID-19 извади на бял свят както претекста за алчността, по този начин и опцията с политически и стопански средства крайното неравноправие да стане инструмент за икономическо принуждение ", добави тя.

Авторите на документа приканват за ограничение на несъразмерното благосъстояние посредством последователно облагане с налози, потвърдили се във времето държавни ограничения за битка с неравенството и смели промени в стопанската система и обществото.

Годишният стопански конгрес в Давос, който трябваше да се организира тази седмица, бе отсрочен поради пандемията. Фондацията уредник обаче ще събере водещите политици посредством онлайн връзка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР