Състоянието на демокрацията, върховенството на закона и нивото на корупция

...
Състоянието на демокрацията, върховенството на закона и нивото на корупция
Коментари Харесай

Евродепутати пристигат в България заради свободата на медиите и корупцията

Състоянието на демокрацията, върховенството на закона и равнището на корупция в България във фокуса на представители на Комисията по цивилен свободи в Европейския парламент. Делегацията идва на следващия ден и ще остане у нас и в петък.

Групата за наблюдаване към този момент организира две съвещания, отдадени на България: през август 2020г. и през януари 2021 година Последваха два отчета и рекомендация за посещаване на място. Ето какво обявиха преди година нейни членове.

„ България е на 111 място в показателя за независимост на медиите. Как може да сте на 111 място и в същото време ефикасно да се борите против корупцията “, попита Софи ин'т Велт Обнови Европа, ръководител на групата.

„ Хората желаят да знаят дали ще спрем финансирането на тези бандити. Защото европейските пари предизвикват и разрешават на тези хора да организират цялостно огромна корупция, която санкционира българските жители “, означи Клеър Дейли от Обединената европейска левица.

Година по-късно преди да посети България председателката на делегацията написа в туитър: „ Ще обърнем изключително внимание на правосъдните промени, битката с корупцията, правата на малцинствата и отбраната на публицистите “.

По време на визитата на делегацията у нас, тук ще бъде и шефът за „ Европейски съюз и Балкани “ на организацията „ Репортери без граници “, създател на класацията за независимост на медиите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР