Състоянието на българския патриарх Неофит е стабилно и за него

...
Състоянието на българския патриарх Неофит е стабилно и за него
Коментари Харесай

Митрополит Николай: Бог е лекарят на лекарите, той ще дарува здраве на патриарха

Състоянието на българския патриарх Неофит е устойчиво и за него се поставят най-хубави грижи. Митрополити и миряни от цяла България се събраха на научна конференция в Пловдивската семинария, която е в дневния ред на Синода повече от месец, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града на тепетата.


„ Молитвите си, очакванията си и упованието си разпореждаме на Бога, който изцелява всяка болест и всяка отпадналост у индивида. Той е лекарят на лекарите, той да изцели и да дарува здраво здраве на светлейшия ни йерарх Неофит, митрополит Софийски и патриарх български, както до момента, по този начин и отсега нататък да управлява православната ни черква към Небесното царство “, съобщи пловдивският митрополит Николай.

Митрополитите се помолиха за здравето на патриарха, който е настанен във ВМА с белодробно болести. В неделя ще бъдат отслужени молебени за здравето на духовния лидер на Православната ни черква в цялата страна.


Негово светейшество Неофит не се е появявал пред обществото повече от месец.

Това не е първото заболяване на патриарха, през септември 2022 година той беше признат по неотложност поради пневмония. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР