Състоянието на българина Колин Колев, който излежава присъда за източване

...
Състоянието на българина Колин Колев, който излежава присъда за източване
Коментари Харесай

Извънредно и само в БЛИЦ! Състоянието на Колин Колев, който е във виетнамски затвор, се е влошило драстично, държат го на верига

Състоянието на българина Колин Колев, който излежава присъда за източване на банкови карти във Виетнам, се утежнява фрапантно и към този момент е животозастрашаващо. Това разкри пред БЛИЦ сестра му Влади Колева, която е отпътувала по неотложност за Виетнам и през днешния ден е съумяла да уреди рандеву с него.

По думите й ситуацията с него е ужасно и би трябвало да се вземат незабавни ограничения, с цел да не се стигне до най-лошото.
„ Изглеждаше неразпознаваем. Много слаб, извънредно зле. Имаше рани по краката от веригите, рани от удари по главата. Полицаят ме попита дали ми харесва пандиза във Виетнам. Аз му отговорих – не, тъй като моят брат е болен, а вие не го лекувате. Полицаят ми се изсмя”, споделя обезверената сестра.

Както БЛИЦ писа , от два месеца Колин Колев търпи неистови страдания в пандиза, без да му бъде сложена точна диагноза или да бъде стартирано съответно лекуване. Има непрекъсната диария, страшни болки в стомаха, изтръпване на крайниците, световъртеж, болки в главата и мускулите, понякога изпада в рецесии и стартира да трепери, има и болки в сърцето, както и затруднено дишане.

Семейството на Колин прави многократни опити да се свърже с Външно министерство и консулството ни във Виетнам, с цел да потърси подпомагане, само че до този миг – без триумф. Според формалната информация от Външно министерство от посолството ни във Виетнам няколко пъти са изпращали молби. В тях те упорствали българите да бъдат признати в болница отвън пандиза. Нашите управляващи упорствали също по този начин представители от българското посолство да посетят Колев и Христов в пандиза. Това обаче им е било отказвано освен това неведнъж, разясниха от Министерство на външните работи.

Преди няколко дни Влади Колева отпътува за Виетнам, с цел да се срещне с брат си и да му занесе медикаменти.

„ Предадох медикаментите на надзирателя, споделих, че би трябвало да му се дадат незабавно, само че не ги предадоха. Нищо не се случва към този момент, с цел да бъде избавен брат ми, а ние сме извънредно обезверени. Колин ми описа, че в пандиза е имало един великобританец с обрив, щом се схванало, че е болен, при него пристигнал незабавно посланикът, тропнал по масата и е бил закаран в болница, в този момент е оздравял. А брат ми като е българин, няма право да живее ли? Разказа ми още, че не е виждал посланичката, а е приказвал единствено с комерсиалния ни представител, който неможе да му помогне”, разкрива още Влади Колева.
Колин Колев бе задържан през май 2016 година дружно с различен българин - Димитър Христов във Виетнам. Двамата са упрекнати, че са взели участие в източване на банкови карти и са наказани на пет години затвор.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР