Състоянието на американския предприемач Илон Мъск се увеличи само за

...
Състоянието на американския предприемач Илон Мъск се увеличи само за
Коментари Харесай

Състоянието на Илон Мъск се увеличи с 32 млрд. долара за ден

Състоянието на американския бизнесмен Илон Мъск се усили единствено за един ден с 32,6 милиарда $ и доближи 304,2 милиарда $. Скокът е поради забележителен растеж на акциите на неговата компания Tesla . Данните са от класацията на милиардерите на Forbes .

Така положението на Мъск се върна на равнищата си от ноември предходната година, когато за първи път в историята благосъстоянието му надвиши 300 милиарда $ .

Мъск по този начин или другояче беше най-богатият човек на планетата и преди покачването на акциите на Tesla. Сега обаче, благосъстоянието му усили разликата с това на най-близкият му съперник за поста - основния изпълнителен шеф на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), Бернар Арно, със положение от 200,6 милиарда $.

Акциите на Tesla нарастнаха в понеделник, първия ден от търговията на Нюйоркската фондова борса тази година, с 13,53% до 1199,78 $ за акция, поради известия за рекордно нарастване на доставките на електрически транспортни средства през 2021 година

Компанията е доставила 936 172 електрически транспортни средства на клиенти, което е нарастване от 87% по отношение на 2020 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР