Състоянието на американския предприемач Илон Мъск се увеличи само за

...
Състоянието на американския предприемач Илон Мъск се увеличи само за
Коментари Харесай

Мъск забогатя с 32,6 милиарда долара само за един ден

Състоянието на американския бизнесмен Илон Мъск се усили единствено за един ден с 32,6 милиарда $ и доближи 304,2 милиарда $. Скокът е поради забележителен растеж на акциите на неговата компания Tesla. Данните са от класацията на милиардерите на Forbes.

Така положението на Мъск се върна на равнищата си от ноември предходната година, когато за първи път в историята благосъстоянието му надвиши 300 милиарда $.

Мъск по този начин или другояче беше най-богатият човек на планетата и преди покачването на акциите на Tesla. Сега обаче, благосъстоянието му усили разликата с това на най-близкият му съперник за поста - основния изпълнителен шеф на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), Бернар Арно, със положение от 200,6 милиарда $.

Акциите на Tesla нарастнаха в понеделник, първия ден от търговията на Нюйоркската фондова борса тази година, с 13,53% до 1199,78 $ за акция, поради известия за рекордно нарастване на доставките на електрически транспортни средства през 2021 година

Компанията е доставила 936 172 електрически транспортни средства на клиенти, което е нарастване от 87% по отношение на 2020 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР