Състоянието на 8-годишното момче, което беше ударено от мълния в

...
Състоянието на 8-годишното момче, което беше ударено от мълния в
Коментари Харесай

Момченцето, ударено от мълния в Бургас, е в медикаментозна кома

Състоянието на 8-годишното момче, което беше ударено от гръмотевица в Бургас, продължава да е сериозно. То е в медикаментозна кома, интубирано и на апаратна вентилация. Жизнените му индикатори са постоянни все още. Това разяснява зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас Светослав Тодоров.

" Детето мина скенер. За благополучие, няма провали на основния мозък. Оттук нататък, съгласно сътрудниците от Реанимация, следва едно гладко и постепенно пробуждане и оценка на неврологичния статус на момчето. На този стадий скенерът е без особености ”, сподели Тодоров пред NOVA.

След случая детето беше отведено в болничното заведение в клинична гибел, без витални индикатори, без пулс и дишане. " Благодарение на съответните реанимационни дейности и медикаментозната терапия, то е било интубирано незабавно и е възстановило сърдечна активност ”, разясни доктор Тодоров.

Зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас разяснява, че възобновяване след такива произшествия е дълго, като към момента става въпрос за един сериозен интервал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР