Състоянието на 69-годишния Димитър Димитров от с. Черни връх е

...
Състоянието на 69-годишния Димитър Димитров от с. Черни връх е
Коментари Харесай

Изтръгнатият от водния ад Димитър Димитров от с. Черни връх е в критично състояние

Състоянието на 69-годишния Димитър Димитров от с. Черни връх е сериозно. Реанимационен екип от МБАЛ-Бургасмед продължава битката за живота му, само че вярата е минимална. Пострадалият е бил докаран в извънредно тежко положение след бедствието в Черни връх. Бившият инженер-химик от Нефтохим, чиято брачна половинка Стоянка към момента е в неопределеност, а околните им приканиха на следващия ден в 09:00 ч. всички да се обединим да помогнем за издирването й, е подложен на инсталация с двойна композиция от лекарства, поддържащи сърцето и кръвното налягане, както и работата на бъбреците, написа " Флагман ".

Направена е през днешния ден денем консултация и с гръден хирург, и неврохирург, с цел да се откри дали с изключение на външните пострадвания от ударите в ламарини, арматура и всевъзможни строителни боклуци, които е влачил пороят на към 500 метра от вкъщи му, има и вътрешни контузии.

„ За благополучие проучванията демонстрираха, че съществени вътрешни пострадвания липсват, само че това не ни успокоява, тъй като пациентът беше доведен с хипотермия поради повече от 3 часа престой в студена вода. Допълнително бяхме известени, че имал и инсулт, поставян е на командно дишане. Държа да подчертая, че при аспирирането (освобождаване на дихателните пътища) извадихме тиня, клечки – липсваше дишане, беше в безсъзнание и с едвам доловимо кръвно налягане “, сподели доктор Александър Тодоров – дежурен анестезиолог в отделението по реанимация в УМБАЛ-Бургасмед.

Заради извънредно тежкото положение на пациента доктор Тодоров е останал и след работно време, с цел да го следи.

Докато наш кореспондент разговаряше с него, министърът на вътрешните работи Валентин Радев бе изпратил служител на реда от „ Охранителна полиция “, с цел да получат информация на място за Димитър Димитров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР