Състоянието му е трагично - цялата сграда се разпада, а

...
Състоянието му е трагично - цялата сграда се разпада, а
Коментари Харесай

Какво да е бъдещето на тази сграда в Карнобат и трябва ли изобщо Общината да се занимава с хотелиерство

Състоянието му е трагично - цялата постройка се разпада, а екскурзиант не е стъпил от две години 

Бъдещето на общинския хотел в ще се разисква на изключителна сесия на локалния парламент през идната седмица, взеха решение през днешния ден градските старейшини.

На постоянното съвещание на Общински съвет те бяха осведомени с материалната база на комплекса, която е в плачевен тип – външните плочи се разрушават, част от прозорците са изкъртени, ВиК инсталацията е „ като дантела “ и аварира постоянно, а тавана на доста места пада.

В 8-етажната постройка, която се намира в центъра на града има едвам 37 кревати, които може да се употребяват, само че наложително и в тези стаи би трябвало да се направи ремонт, регистрираха през днешния ден от Общинското дружество „ Общински парцели “.

Хотелът е затворен от две години и единствените доходи са от няколкото търговски обекта на партера и антените на мобилен оператор на покрива.

Съветникът акцентира, че има два пътя  – или назначението на нов шеф, който да се опита да го стабилизира, или продажба.
 Стефан Кенов е прагматик и знае, че няма доста благоприятни условия за хотела в Карнобат
Заради това съветниците се схванаха да заседават изключително след седмица, с цел да изберат началник на хотела и създадат финален опит той да бъде непокътнат.

Мисията наподобява обречена, тъй като Карнобат не е туристически град.

В най-хубавия случай отсядали до 20-25 души на вечер във всички хотели , а самата инвестиция, с цел да се стегне общинският комплекс да стане най-малко двузвезден, е за стотици хиляди.

Моята логичност постоянно е била, че на Общината не й е работа да се занимава с този вид стопанска активност. Представих една информация пред общинските съветници. Снощи, 22 февруари, в Карнобат са спали 27 индивида във всички хотели, а предната вечер – 28. От тях 12 се намират в един от хотелите и са някаква строителна бригада. В някои от комплексите има единствено по 1 отседнал. Това са работещи хотели, с личен състав. За двузвезден хотел са нужни най-малко 8 индивида, а с цел да получат даже минимална работна заплата, то значи, че хотелът дневно би трябвало да има най-малко 600 лв. единствено за заплати, само че има и други разноски като ток, препарати, санитарна козметика. Това нещо като се натрупа и разноските стават неведнъж повече. А в Карнобат повече от 60 лв. не може да се взема за стая. Като цяло е една сериозна загуба “, сподели след сесията пред Флагман.бг кметът.
 Кметът Георги Димитров е на мнение, че не е работа на Общината да се занимава с хотелиерство
На днешното съвещание се усили сумата на фонда за репродуктивни проблеми, взе се решение и за оповестяване чартърен на точките, които до момента бяха заети от павлионите на „ Лафка “, които от дълго време банкрутираха.
 Аспарух Иванов (вдясно) и Мирослав Спасов от БСП  Групата на ГЕРБ в Общински съвет - Антоанета Стоянова, Антоанета Пенева, Драгомир Вълчев и Христо Георгиев  Теодор Ченешев, ръководител на Общински съвет Карнобат
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР