Състоялите се в събота в десетки градове на Русия протестни

...
Състоялите се в събота в десетки градове на Русия протестни
Коментари Харесай

Над 3600 са арестувани на съботните протести в Русия

Състоялите се в събота в десетки градове на Русия протестни прояви с искане за освобождението на опозиционния политик Алексей Навални завършиха, по оценки на правозащитници, с рекорден брой арестувани, над 3600, написа съветският вестник "Комерсант ".
На част от арестуваните са наложени административни арести, а за други съществува заплаха от наказателни каузи. Въпреки това последователите на Навални дават обещание да продължат с митингите, отбелязва съветското издание. Опозицията е уверена, че с наближаването на парламентарните избори през есента, уличната интензивност ще нараства, само че специалистите не са склонни да преувеличават въздействието на протестните прояви върху хода на изборната акция, съобщи Българска телеграфна агенция.
В мненията си за съботните акции представители на съветските управляващи подчертаваха върху дребния брой на стачкуващите и акцентираха, че митингите са въодушевени от непознати сили, написа "Комерсант ". Руското издание обръща внимание на изявление на представителя на Кремъл Дмитрий Песков в ефира на телевизия "Росия ", че президентът Владимир Путин се употребява с поддръжката на доста по-голям брой хора от този на участващите в протестните мероприятия. Вестникът цитира и думите на Песков, че се отнася с почитание към всички гледни точки, само че че осъжда присъединяване в противозаконни прояви.
"Комерсант " се концентрира и върху изказването в Инстаграм на секретаря на генералния съвет на партия "Единна Русия " Андрей Турчак, в което той окачествява протестните акции като опит на "глобалната машина на Запада да взриви " Русия. Изданието обръща внимание и на изказването пред "РИА Новости " на ръководителя на комисията на Съвета на федерация по отбрана на суверенитета Андрей Климов, че са налице "заслужаващи доверие данни ", че в провеждането на съботните митинги са забъркани специфични служби на непознати страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР