Състезаващият се в Европейската Формула 3 Мик Шумахер ще пробва

...
Състезаващият се в Европейската Формула 3 Мик Шумахер ще пробва
Коментари Харесай

Синът на Шумахер с ДТМ тест на Нюрбургринг

Състезаващият се в Европейската Формула 3 Мик Шумахер ще опитва за първи път автомобил от сериите ДТМ на именитата писта " Нюрбургринг " през днешния ден. Синът на седемкратния първенец във Формула 1 Михаел Шумахер ще ръководи спортна такси версия на Mercedes-AMG C63 DTM. Мик е поканен за теста от шефа на немските серии и някогашен Ф1 водач Герхард Бергер.
Mick Schumacher will try @DTM machinery with Mercedes this week:https://t.co/t4AARsMSIH
— Autosport (@autosport) September 6, 2018
В последните сезони шампионатът дава опция на редица водачи да се пробват в автомобилните серии, а някои от тях си печелят и титулярно място в някой от колите, включително и дебютантът през 2018-а с BMW Джоел Ериксон.

Шумахер-младши заема четвърта позиция във Формула 3 все още, състезавайки се с тима Према, чийто коли са задвижвани от Mercedes. Поредица от три победи в последните три кръга го хвърлиха в борбата за купата, на 36 точки зад водача Дан Тиктъм от академията за млади водачи на Ред Бул. До края на сезона остават още 12 надпревари.

Възможностите на Мик в ДТМ за следвашия сезон може би са лимитирани, защото Mercedes напущат шампионата и се чака в него да се борят единствено Audi и BMW.

Two great Ferrari surnames post-qualifying: Mick Schumacher presents Kimi Raikkonen with the Pirelli Pole Position Award #ItalianGP pic.twitter.com/oELlHajliJ
— ESPN F1 (@ESPNF1) September 1, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР