Състезателят по конна езда Велико Великов е единственият варненец, който

...
Състезателят по конна езда Велико Великов е единственият варненец, който
Коментари Харесай

Варна изпрати Велико Великов на „Спешъл Олимпикс“ в Берлин

Състезателят по конна езда Велико Великов е единственият варненец, който ще взе участие на Световните летни игри Спешъл Олимпикс, които ще се проведат в интервала 17-25 юни в Берлин. Той е един от спортистите с интелектуални усложнения, които България изпраща на игрите.

Днес спортистът беше публично изпратен от кмета Иван Портних, който му подари знамето на Варна.

" С неспокойствие изпращаме за следващ път Велико на Спешъл олимпикс! Благодарение на него Варна има " непокътнато място " на този първокласен състезателен конгрес! Благодаря на Велико, на неговите треньори за упоритата работа. Вярвам, че той още веднъж ще се върне с оценки, тъй като всички помним страстите от последните 2 олимпиади, когато Велико, Ваня и Таня ни радваха със своите награди! ", съобщи кметът.

" Участвам за трети път в този конгрес и съм все по-амбициран да покажа не 100, а 1000 % от себе си. Благодаря на Община Варна и на всички хора, които ме поддържат, на Слънчевата къща, на моето семейство и на моя треньор, който ме приготви за доста малко време “, сподели Велико Великов. Той е притежател на два златни медала по конна езда от Световните летни игри в Лос Анджелис през 2015 и сребърен орден от Световните летни игри в Абу Даби през 2019. Негов персонален треньор е Веселин Петров. Велико тренира доста интензивно в „ Център за рехабилитация чрез хипотерапия, лечебна езда ”. Състезател е на състезателен клуб по конен спорт „ Варна “.

Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин ще бъдат най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще вземат участие повече от 7000 спортисти с интелектуални усложнения и техни сътрудници без увреждания в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта. 20 000 доброволци ще оказват помощ в организацията. Спешъл Олимпикс България получи квота от 45 спортиста с интелектуални усложнения и техни сътрудници без интелектуални усложнения в 9 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис, ролкови кънки и за пръв път присъединяване на единен тим по баскетбол.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР