Състезателят на ТСК Русе“ Ангел Русев спечели златния медал в

...
Състезателят на ТСК Русе“ Ангел Русев спечели златния медал в
Коментари Харесай

Ангел Русев спечели златен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести

Състезателят на ТСК „ Русе “ Ангел Русев завоюва златния орден в категория до 55 кг на Европейското състезание по повдигане на тежести , което се организира в зала „ Армеец “ в София. Това е четвърта поредна шампионска купа за 22-годишния русенец. Съотборникът му Джан Зарков завоюва бронзов и сребърен орден в изтласкването в дебюта си при мъжете.

Русев извоюва купата си с общо дуел от 244 кг. Той изхвърли 109 кг , което го сложи на трета позиция, а самото придвижване приключи с контузия в рамото. Младият русенец не съумя да се оправи със 111 кг, защото болката бе прекомерно мощна. Въпреки краткотрайната компликация, той не се отхвърли и изчака да приключат всички опити в изтласкването.

Последва сполучливо повдигане на 135 кг от първи опит и един неудачен опит със 140 кг, които той отхвърли да вдигне трети път.

Резултатът в изтласкването на русенския състезател бе впечатляващите 135 кг .

Предизвикателствата, пред които бе изправен Русев, не попречиха на крайното класиране , поставяйки го на върха на почетната стълбичка.

Младият Джан Зарков завоюва своя бронзов орден с дуел от 235 кг – 102 в изхвърлянето и 133 в изтласкването.

Надежда – Мей Нгуен от ТСК „ Русе “ също победи с бронз на старта на Европейското състезание в София. Младата тежкоатлетка се състезава в категорията до 45 кг.

Нейната съотборничка Рени Русева също се показа почтено в група В на категория до 49 кг. Тя записа сполучлив опит на 60 кг в изхвърлянето и 80 кг на изтласкване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР