Състезателят на Спартак (Плевен) Николай Стоянов ще се завърне в

...
Състезателят на Спартак (Плевен) Николай Стоянов ще се завърне в
Коментари Харесай

Промяна в националния тим по баскетбол за мъже, Николай Стоянов получи повиквател

Състезателят на Спартак (Плевен) Николай Стоянов ще се завърне в националния тим на България за мъже за предварителните квалификации за Евробаскет 2025, който предстоят против съставите на Португалия и Румъния.

Варненецът бе извикан за лагера в София от селекционера Росен Барчовски. Стоянов бе в отбора за мачовете в Латвия, в които тимът ни се класира за предходното Европейско състезание.

Барчовски обаче няма да може да разчита на двама баскетболисти на Балкан – Христо Захариев и Константин Тошков, които не са изцяло възобновени от контузии.

Старши треньорът организира и последни диалози с Александър Везенков, с цел да изследва опцията за включването на най-хубавия български баскетболист в тима най-малко за един от идните дуели. Крилото обаче има задължения с клубния си отбор Олимпиакос в Евролигата и мач против Партизан на 10 ноември и няма да успее да играе в квалификациите.

С две победи досега националите са водачи в група F. Българите ще играят в Коимбра против Португалия на 10 ноември и в Никозия с Кипър на 13 ноември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР