Състезателят на клуба по борба свободен стил в тежката категория

...
Състезателят на клуба по борба свободен стил в тежката категория
Коментари Харесай

И за 2022 г. борбата е № 1 в Димитровград

Състезателят на клуба по битка свободен жанр в тежката категория Георги Иванов е „ Спортист на 2022г. “ в Димитровград. В раздела „ Отбор на годината “ отличник е отборът по борба-кадети. Отличието за треньор получи наставникът на клуба по спортна акробатика и скокове на батут Димитър Димов, а за дълготраен принос в развиването на спорта от общината отличиха бившиясъстезател по баскетбол и началник на сдружението по физкултура през 80-те години Димитър Лиловски.

На гала във фоайето на спортна зала „ Младост “ нощес наградите връчи кметът на общината Иво Димов. Заради присъединяване в подготвителни лагери и надпревари огромна част от отличените борци и треньорът им не участваха в залата, а премиите им получи президентът на клуба Георги Георгиев.


Спортистът на 2022 година в направление „ Мъже и дами ” Георги Иванов е играч на Спортен клуб по битка „ Димитровград ”. През 2022 година завоюва бронзов орден на Европейското състезание за юноши до 20г., златен орден от Държавното състезание за мъже, златен орден на Държавно състезание – юноши, VII място Световно състезание - юноши до 20г., VIII място в Европейско състезание – младежи – до 23г., X място в Световно състезание - младежи до 23 година и златен орден от Световната купа.

На второ място комисията класира Диана Сарафова, играч на Спортен клуб по акробатика и скокове на батут „ Младост ", която през 2022 година завоюва златен орден на Държавното състезание, сребърен орден на Международния шампионат в Габрово, XVII място на Световно състезание и XIV място на Европейското състезание в гр. Римини, Италия.

Трети е Микяй Наим, играч на Спортен клуб по битка „ Димитровград ". През 2022 година Микяй завоюва I място на Държавното състезание за мъже и V място на Европейско състезание за мъже.

В направление „ Детско–юношески спорт ” за 2022 година в димитровградския Топ 10 са:

1. Александър Вакрилов, играч на Спортен клуб „ Младост " – III място и бронзов орден на Световното състезание в гр. София, I място и златен орден в две дисциплини на Държавното състезание, Сребърен и бронзов медали на Международен шампионат в Италия, I място и златен орден от Международния шампионат в Габрово.
2. Анджелика Георгиева, играч на Спортен клуб „ Карате “- III място на Европейското състезание за кадети до 50 кг гр.София, III място на Националното състезание за кадети до 50 кг., гр. Севлиево и III място Международен шампионат „ Черно море ”, гр. Бургас за кадети до 50 кг.
3. Владимир Мандалов, играч на Спортен клуб по битка „ Димитровград " - І място на Държавното персонално състезание за кадети, XIV място на Световното състезание за кадети, V място на Европейското състезание за кадети, II място на Балканското състезание за кадети и I място на Световната купа.
4. Денис Наим, играч на Спортен клуб по битка „ Димитровград ”- І място Държавно състезание за кадети, X място на Световното състезание за кадети, XXII място на Европейското състезание за кадети и III място на Балканското състезание за кадети.
5. Ивайла Димитрова, играч на Спортен клуб джудо и джу джицу „ Бугари ”- I място на Държавния шампионат по джу-джицу, гр.Бургас; I място на Балканския шампионат по джу-джицу в Босна и I място на Националната купа по джу-джицу в Пловдив.
6. Иванина Жекова, играч на Спортен клуб „ Бугари ”- І място от Държавния шампионат по джу-джицу в гр.Бургас, V място на Балканския шампионат по джу-джицу в Босна и II място на Националната купа по джу-джицу в Пловдив.
7. Галена Григорова, играч на Спортен клуб „ Бугари ”- І място и два златни медала от Държавното състезание и І място и 2 златни медала от Международния шампионат в Габрово.
8. Виктор Янков, играч на Спортен клуб „ Младост ”- І място и златен орден от Държавно състезание по скокове на батут, ІV място Международен шампионат в Италия, участник в СП.
9. Пресиян Господинов, играч на Спортен клуб „ Бугари ”- I място Държавен шампионат по джу-джицу, Бургас и I място Национална купа по джу-джицу, Пловдив.
10. Теодор Тончев, играч на Спортен клуб по кикбокс „ Фаворит ”- І място на държавно персонално състезание по кикбокс, златен орден, К-1 във възраст 13-14 година, категория до 63,5 кг.

Тройката на топ треньорите за 2022 година е в състав: Димитър Димов от Спортен клуб „ Младост " акробатика и скокове на батут, Салим Салим от Спортен клуб по битка „ Димитровград " и Иван Нондов от Спортен клуб „ Карате Клуб Димитровград ".

Отличеният в категорията „ Отбор на годината ” отбор по борба-кадети на Спортен клуб по битка „ Димитровград ” през 2022г. завоюва III-то място от 40 участващи тима на Държавния шампионат в гр.Сливен. В тима са: Владимир Мандалов, Денис Наим, Исмаил Айваз, Александър Тулба, Емре Мухамед, Роман Фазли, Мелих Рамадан, Веселин Гешев.

Наградата за „ Дългогодишен принос в региона на спорта ” бе връчена на Димитър Лиловски. От 1966г. до 1976г. той е играч по баскетбол. След като завършва дейната си спортна активност е назначен за ръководител на Дружеството за физкултура и спорт в града, което управлява повече от 12 години- интервал, в който се построяват спортните школи в града и е одобрен професионалният статут на футбола.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР