Състезателят на Херо Моторспорт Рос Бранч спечели своята втора етапна

...
Състезателят на Херо Моторспорт Рос Бранч спечели своята втора етапна
Коментари Харесай

Бранч с втори етапен успех, Бенавидес дръпна в генералното подреждане на „Дакар“

Състезателят на Херо Моторспорт Рос Бранч завоюва своята втора етапна победа от началото на тазгодишното рали „ Дакар “, до момента в който аржентинецът Кевин Баневидес дръпна с съвсем 90 секунди на върха в генералното класиране след днешния десети стадий.

Бранч бе над всички в днешния стадий от Харад до Шейба с дължина от 624 километра, от които единствено 114 бях за време, като боцванецът завоюва стадия с време от 1:44:00 часа. Така той победи с едвам 21 секунди спечелилия от петия стадий на рали Адриен ван Беверен (Хонда), а тройката с пасив от 30 секунди добави южноафриканецът Майкъл Дохърти (Хускварна).

Четвърти днешната права приключи Кевин Бенавидес от КТМ, който бе с тъкмо минута по-бавен от Бранч. Въпреки това аржентинецът се откъсна на 1:29 минути пред Скайлър Хоуес (Хускварна) на върха в общото нареждане. Американецът през днешния ден финишира на 18-то място с закъснение от повече 6:38 по отношение на Бенавидес.

Третата позиция в общото нареждане се заема от съотборника на Бенавидес в КТМ Тоби Прайс, който изостава с 2:10 от първото място. Австралиец приключи днешния стадий тъкмо за Хоуес, като разликата сред двамата бе 38 секунди.

Сега за състезателите следва може би най-трудната част от тазгодишния „ Дакар “, а точно маратонския стадий, който на следващия ден ще ги води от Шейба до Арда, където те няма да могат да получават асистенция от своите екипи. Самата дължина на правата ще бъде 427 километра, като от тях 274 ще бъдат за време. В петък пък ще бъде втората част от маратонския стадий, която ще върне състезателите в Шейба, преминавайки 376 (185 за време) километра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР