Състезателят на добричкия клуб Добруджански юнак Драгомир Стойчев направи паметен

...
Състезателят на добричкия клуб Добруджански юнак Драгомир Стойчев направи паметен
Коментари Харесай

Шампионски завършек на кариерата за Драгомир Стойчев

Състезателят на добричкия клуб " Добруджански левент " Драгомир Стойчев направи незабравим свършек на своята борцова кариера. 35-годишният добричлия стори това на тепиха в Ловеч, където се организираха битките от Държавното лично-отборно състезание в свободния жанр при мъжете.

Стойчев победи за следващ път със златото в страната в кат. до 97 кг, откакто реализира четири победи. На полуфинала добруджанецът срещна сериозна опозиция от турското попълнение в тима на Семеен кодекс " Руен " Мюрен Мурад, който има завоювани оценки от шампионата на южната прилежаща страна. Съперникът поведе с 4:0 точки, само че Стойчев изравни резултата, след което с механически и тактически способи изнерви М. Мурад, който по-късно бе дисквалифициран поради неспортсменско държание. Във финалната битка добричлията не срещна особена опозиция от Димитър Караиванов - " НСА-Академик " и надви с механически туш. Титлата на България бе поредна в богата визитка на някогашния национал. Неговият персонален треньор Петър Петров съобщи, че постигнатото от Драгомир през спортния му път заслужава хвалба и почитание.

" Мисля, че Драго реши да се откаже в точния момент и да приключи кариерата си в битката на върха. Той е деветкратен първенец на страната при мъжете в две категории - до 97 и 125 кг, което приказва задоволително за неговата класа и умения. Радвам се, че ще може да съобщи част от тях на младите гении в клуба, където е треньор, и в бъдеще ще отдаде цялата си сила на новото занятие ", не спести суперлативите си наставникът в изявление за dobrichmedia.com.

Самият Стойчев сподели, че дължи доста на своя треньор, който го е съхранил за битката и го е насочил по верния път в живота.

" Благодарение на Петър Петров и на битката съм това, което съм през днешния ден. Спортът ми даде доста, а решението да се откажа бе тежко, само че авансово премислено. Натоварванията през годините се отразяват върху физическото ми положение, като даже имам стихотворец прелиминарен ангажимент към клуб " Мьонбрис-Кьонигсхофен " в Германия, който най-вероятно ще откажа. Основната ми задача в бъдеще ще бъде да се грижа за подготовката на гениите от Семеен кодекс " Добруджански левент ". А също да допринеса, с каквото мога, за това от ден на ден деца от България да бъдат привлечени към спорта, с цел да пълнят залите и стадионите ", разгласи първенецът.

 Благодарим ви, девойки!
Благодарим ви, девойки!

Всяка ваша крачка на тепиха беше великански скок за битката ни
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР