Състезателният уикенд на “Херес не приключи добре за Жоан Мир,

...
Състезателният уикенд на “Херес не приключи добре за Жоан Мир,
Коментари Харесай

Жоан Мир: Хонда прави малки стъпки напред

Състезателният уикенд на “Херес ” не завърши добре за Жоан Мир, който падна и в двете съревнования - спринтовата и главната. Но в понеделник испанецът се включи в първия ден от тестванията на същото трасе като опитва нови съставни елементи по мотоциклета си Хонда и остава удовлетворен от напредъка.

“Това не е мотоциклетът, който карах на “Сепанг ” и във Валенсия, нов е - изясни Мир. - Концепцията му е същата, само че рамата е друга. Паднах тъй като подходих прекомерно оптимистично на някои места на пистата. Но взехме решение да участваме и в тестванията с този мотоциклет. ”

След това Мир разяснява и напредъка, реализиран в хода на тестванията при започване на седмицата, когато отборът употребява рамата на Калекс.
 Жоан Мир: Не знам дали с рамата на Калекс ще сме по-бързи Жоан Мир: Не знам дали с рамата на Калекс ще сме по-бързи
“Мисля, че аз направих дребна крачка напред във връзка с увереността на мотора - добави водачът от Майорга. - Хонда прави дребни стъпки напред в развиването на мотора. Чувствам се към този момент доста по-уверен в работата с предната гума, даже на теста карах единствено със приблизително твърди гуми, само че даже и с тях мога да влизам по-бързо в завоите. През уикенда моторът ми не завиваше по този начин, само че по-късно нещата започнаха да се усъвършенстват. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР