Състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова бе избрана за най-успешен

...
Състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова бе избрана за най-успешен
Коментари Харесай

Антоанета Костадинова бе избрана за спротист номер 1 на Търговище

Състезателката по спортна пукотевица Антоанета Костадинова бе определена за най-успешен състезател на община Търговище за 2022 година През тази година Костадинова, която е и и почетен жител на Търговище, завоюва квота за Олимпийските игри през 2024 година. Тя е и сребърна медалистка от Европейското състезание в Хамар, Норвегия т.г.

Сребърната медалистка от ЛОИ в Токио предходната година благодари за признанието и разгласи, че е отправила предложение до кмета Дарин Димитров от идната година премиите да се връчват в три обособени категории - за юноши и девойки, мъже и дами, и тим на годината.

" Много ми се желае всички наши по-малки спортисти също да имат опция да попаднат в класацията, тъй като имаме доста надарени деца, които заслужават да усетят страстта да бъдеш състезател на годината. Благодаря на кмета, че прояви схващане и от идната година чакаме измененията да са факт ", разяснява Костадинова.

Наградите на състезателката по спортна пукотевица и на нейния треньор и почетен жител на Търговище Христо Маринов бяха връчени от кмета Дарин Димитров.

„ Всички вие, спортистите на Търговище, сте хората, които са най-хубавите посланици на града ни в България и по света. Благодарение на вас градът ни е на международната спортна карта. Гордеем се с вас “, обърна се към всички отличени Димитров.

Второто място в класацията зае Теодор Трифонов от клуба по спортна гимнастика Светкавица. Той е бронзов медалист от финала на земя на Световната купа във Варна. Трети е Сали Салиев от клуб по битка Олимпиец. Салиев има завоювано първо място от държавния персонален екипен шампионат по свободна битка при юношите и има две седми места от Световно и Европейско състезание.

Четвърта се класира състезателката по спортна пукотевица Мирослава Минчева от Светкавица. Ренета Ненкова от клуба по спортно насочване Вариант 5 заема пета позиция. Шести е Валентин Малакчиев от клуб по спортна пукотевица Светкавица. На седмо място е класирана Яна Илиева, играч на клуб по спортно насочване Вариант 5. Осмото място зае Джан Ъшък от клуб по битка Олимпиец. Гимнастикът на Торнадо Георги Стоянов е девети, а десетото място е за Паула Вълчанова, играч по тенис на маса от клуб Пътинженерингстрой-Т Светкавица, прецизират от пресслужбата на администрацията.

Наградата за Отбор на годината отиде при девойките до 14 години на баскетболен клуб Светкавица с треньор Христиана Златкова. Втори са девойките до 12 години, също ученици на баскетболния клуб Светкавица. Третото място е за юношите старша възраст на футболен клуб Светкавица.

Онур Хикмет е притежател на премията Млада вяра на годината, която се връчва на най-хубавия състезател до 12-годишна възраст. Той е играч на клуба по спортна гимнастика Торнадо.

Специалната премия Вдъхновение на годината заслужи 8-годишната Елиф Джемил, състезателка по художествена гимнастика на Светкавица-Поляница.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР