Състезателката по бобслей Надежда Сергеева е дала положителна проба за

...
Състезателката по бобслей Надежда Сергеева е дала положителна проба за
Коментари Харесай

Отново руски допинг в Пьончан - този път в бобслея

Състезателката по бобслей Надежда Сергеева е дала позитивна проба за допинг по време олимпийските игри в Пьончан, заяви федерацията по бобслей на Русия с пост във фейсбук.

Това е станало на 18 февруари. Отново става въпрос за лекарство за сърце - триметазидин. Сергеева е тествана пет дни по-рано, тогава тестът й е била негативна. Медицинският щаб на Олимпийските спортисти от Русия не й е предписвал препарата с лечебна цел.

Надежда Сергеева и Анастасия Кочержова заеха 12-о място на двойки при дамите в Южна Корея.

Чака се решението на Арбитражния състезателен съд (КАС), който най-вероятно ще анулира всички резултати на съветското дуо на игрите, а по-късно Международният олимпийски комитет ще спре правата на Сергеева.

Вчера КАС лиши бронзовите медали на съветската смесена двойка в кърлинга поради открития неразрешен препарат мелдоний в тестът на Александър Крушелницкий.

Вестта за допинга в бобслея помрачи настроението в съветския лагер, откакто отборът на Сборная в хокея на лед при мъжете се класира на олимпийски край за първи път от 20 години - 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) в първия полуфинал над Чехия.

Надежда Сергеева е на 30 години, това е второто й присъединяване на зимни игри. През март 2016 година нейна проба е дала позитивен резултат за мелдоний, който през януари същата година влезе в групата на неразрешените субстанции. През юни тя е оправдана от Руската антидопингова организация (РАА), която е взела под внимание, че тогава към момента не се е знаело за какък период от време мелдоният се почиства от организма, а Сергеева се е оправдала, че го приемала в края на 2015 година

Триметазидинът е неразрешен в спорта повече от три години. РАА предизвестила спортистите да не го употребяват още в края на 2014 година /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР