Състезателката ни е Спортист на годината в Русе за 2023

...
Състезателката ни е Спортист на годината в Русе за 2023
Коментари Харесай

Севда Асенова: В момента мисля само за световното първенство

Състезателката ни е Спортист на годината в Русе за 2023 година

Севда Асенова, която завоюва златото от боксовия шампионат купа " Странджа " в категория до 48 кг при дамите, съобщи, че фокусът и към този момент е напълно върху международното състезание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Състезателката ни е Спортист на годината в Русе за 2023 година.

Най-опитната българска национална добави, че след шампионата в Индия ще мисли за промяна на категорията и прекосяване в олимпийската до 50 кг, само че за момента е прекомерно рано да си слага такива цели.

" Преди една загуба ме спираше душевен. Докато в този момент съм настроена за по-големи трофеи и по-големи триумфи. За мен е чест и наслаждение да играя край, пък и да печеля купата и да чувам химна на България ", сподели Асенова след успеха си над Сайдахон Рахмонова от Узбекистан във финала в най-ниската категория при дамите.

" Като за първи шампионат за годината, считам, че това е огромен триумф. Другата седмица ни следва републиканско състезание в Ботевград, по-късно ни чака международно. Искам да отида на международното в Ню Делхи и да се развличам. От там нататък всичко ще се настройки ", добави тя.

" Винаги съм гонила задачите си. Всички знаят, че съм на 48 кг, тъй че който желае, да заповяда. На международното ще бъда на 48, по-късно ще забележим накъде. Сега мисля единствено за международното. Нека то да завърши, дано мине без травми, без контузии, дано да се върнем с огромни усмивки. След това ще приказваме за промяна на категорията ", приключи Асенова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР