Състезателката на ШК Бургас 64“ Нургюл Салимова е включена в

...
Състезателката на ШК Бургас 64“ Нургюл Салимова е включена в
Коментари Харесай

Нургюл Салимова с отбора на България на Европейското първенство в Будва

Състезателката на ШК „ Бургас 64 “ Нургюл Салимова е включена в състава на националния тим на България за дами, който ще взе участие на Европейското състезание по шахмат в Будва, Черна гора.

Шампионатът е от 11 до 21 ноември. Това ще бъде първото присъединяване на националния ни отбор под егидата на европейската асоциация от 10 години насам.

Българският тим наподобява много солидно. В него селекционерът Петър Арнаудов е присъединил европейската и международна шампионка Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова – международната шампионка за девойки и втора на Световната купа през актуалната година, трикратната републиканска шампионка Виктория Радева, бронзовата медалистка от Световното състезание за девойки до 20 години отпреди месец Белослава Кръстева и победителката в редица интернационалните шампионати Гергана Пейчева.

В Будва тимовете ще изиграят 11 кръга. Играе се на 4 дъски, а петата състезателка е запаса.

Нашата Нургюл Салимова ще е на втора дъска.

„ Имаме мощен тим, който може да реализира доста положителни резултати, даже да се пребори за медалите. Нургюл е пределно стимулирана. Дано имаме шанс! “, съобщи персоналният треньор на Нургюл Салимова и основен треньор на ШК „ Бургас 64 “ Живко Жеков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР