Състезателката на шампиона ПСК Черно море Тея Николова ще плува

...
Състезателката на шампиона ПСК Черно море Тея Николова ще плува
Коментари Харесай

Варненка ще плува на трето европейско в рамките на година

Състезателката на първенеца ПСК „ Черно море ” Тея Николова ще плува на трето европейско състезание в границите на една година, оповестиха от клуба.

От 5 до 10 декември суперуспешната варненка, която се готви под управлението на основния треньор на клуба Никола Петров, ще взе участие на европейското на дребен басейн в Румъния.

В шампионата ще се включат общо петима българи – с изключение на Тея, паралелно до най-силните плувци на Европа, ще плуват още международният рекщордьор Петър Мицин, Калоян Левтеров, Габриела Георгиева и Диана Петкова. Състезанието ще се организира в град Отопени и ще влезе в домовете на БГ почитателите на плуването с помощта на Българска национална телевизия 3. Сутрешните сесии започват в 9,30, а финалите са от 18 ч.

Българите са на румънска земя от петък.

„ Участието ми на европейското в Румъния е огромна крачка, обвързвана с развиването ми като играч. Горда съм от себе си - съумях да стигна дотук. Това е третото ми европейско в границите на годината! Вълнувам се доста, за пръв път ще се състезавам в категорията дами - тръпката е друга, само че това не ме тормози толкоз доста ”, вълнува се Тея Николова.
Черноморката покри норматив за европейското още през април, по време на държавното отборно състезание в Бургас, а предходната седмица на миналото републиканско го затвърди.

„ В Румъния ще плавам на 50 и 100 м бруст - дисциплините, в които се усещам най-спокойна и съм най-конкурентна на останалите състезатели. Целта ми е преди всичко да изплувам дистанциите по допустимо най-хубавия метод, да подобря персоналните си достижения от предходната седмица и да се показва на равнище. Разбира се, в главата ми се върти концепцията за полуфинали и финали, само че това зависи и от конкуренцията ”, разяснява Николова.
„ Подготовката ми мина отлично, удовлетворена съм от до момента постигнатите резултати, усещам се във форма и съм подготвена да се състезавам. С тима имахме лагер на „ Спорт Палас ” за 10 дни, тъкмо преди държавното, с цел да свикнем с 25-метровия басейн. След това продължих да упражнявам и по време на надпреварата, плувах и на закрития басейн на комплекс „ Приморски ”. В София тренирахме целият народен тим, а в Румъния сме няколко дни преди старта на европейското ”, заключи варненката.
„ Това е първото огромно съревнование за Тея при дамите. И единствено по себе си е необикновено достижение, и за клуба, и за нея като добит опит, който ще й помогне за цялостното й развиване. Перфектно начало за Тея на международната сцена! ”, разяснява персоналният треньор на Тея – Никола Петров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР