Състезателката на Боксов клуб Русе“ Севда Асенова бе избрана за

...
Състезателката на Боксов клуб Русе“ Севда Асенова бе избрана за
Коментари Харесай

Боксьорката Севда Асенова за втора година е Спортист на Русе


Състезателката на Боксов клуб „ Русе “ Севда Асенова бе определена за втора поредна година за Спортист на Русе в анкетата на спортните публицисти, проведена обичайно от вестник „ Утро “ и общината. Отличието на най-хубавия състезател на Русе бе връчено от кмета Пламен Стоилов, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

През миналата година Севда Асенова стана шампионка при дамите на шампионата на страните от Европейския съюз, шампионка и носителка на интернационалната купа "Балкан", както и бе определена за Спортист номер 1 на България за месец октомври. След награждаването си боксьорката показа, че е доста щастлива и се надява през новата година да се поздрави с европейска и международна трофеи.

Второто място в класацията завоюва състезателят по свободна битка Борислав Новачков от клуб "Юнак", който стана вицешампион на европейското състезание за мъже в категория до 65 кг. Трети е някогашният към този момент нападател на „ Дунав “ Мирослав Будинов, който стана голмайстор на тима с 10 попадения и имаше главен принос за четвъртото място на „ Дунав “ в Първа лига и присъединяване му в Лига Европа. Поради задължения обаче Новачков и Будинов не участваха на събитието.

Церемонията пропусна и определеният за Треньор на годината Веселин Великов, който бе ментор на „ Дунав “ през миналия сезон допреди няколко месеца. Футболният отбор пък бе определен напълно разумно за Отбор на годината. Те, дружно със Севда Асенова, бяха удостоени и със статуетките „ Спортен Олимп “, които всяка година се дават от името на Валентин Йорданов на най-хубавите русенски състезател, треньор и тим.

Четвърта в десетката на отличените спортисти на Русе е Габриела Димитрова /бокс/, следвана от Мирослав Кирчев /кану-каяк/, футболиста Васил Шопов, Мелек Айнурова /бокс/, Ангел Вецов /карате/, Иван Банчев /стрелба с лък/ и вратаря Станислав Антонов. Ученичката Никол Павлова бе отличена с премията за прибавен спорт. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР